Literature

Με αφορμή το θερινό ηλιοστάσιο, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης διοργανώνει καλοκαιρινό Bazaar βιβλίων στην αυλή της Βίλας Καπαντζή την Πέμπτη 20 & την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019. (More)

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 και ώρα 7 μ.μ (More)

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 στις 7:30 μ.μ. - 9:00 μ.μ. (More)

 17.01.2019 
Γαλλικό Ινστιτούτο | 19:00 | Αίθουσα Αλλατίνη-Dassault (More)

Η Εταιρεία Συγγραφέων προσκαλεί το αναγνωστικό κοινό σε μια ανάγνωση και συζήτηση με την Αμερικανίδα ποιήτρια Αλίκη Μπαρνστόουν (Aliki Barnstone) την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018, στις 20:00, στο Βιβλιοπωλείο της Εκδοτικής Αθηνών (Σόλωνος 47). (More)

Με μία ακόμα συλλογική (και συλλεκτική) έκδοση, στην οποία συμμετέχουν 60 σύγχρονοι Έλληνες συγγραφείς, η Εταιρεία Συγγραφέων και η «Εφημερίδα των Συντακτών» προσφέρουν την Παρασκευή 22/12 & την Παρασκευή 29/12τη δική τους «παραμυθία» για τις ημέρες των εορτών. (More)

Στη Χριστιάνα Λαμπρινίδη και στον Μισέλ Βόλκοβιτς τα βραβεία Διδώ Σωτηρίου και Δαίδαλος (More)

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών, προχωρά σε δωρεάν διανομή βιβλίου παιδικής λογοτεχνίας στα Δημοτικά Σχολεία, στα ΚΔΑΠ «Δίαυλος» και «Αρίων», καθώς και στο ΚΔΑΠ-μεΑ «το εργαστήρι» του Δήμου Ηγουμενίτσας. (More)

Βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου Pièces en un acte. Un hommage à Jean Anouilh, (Ėdition présentée et établic par Vassiliki V. Pappa et Aglaïa S. Archonta), (Traduction du grec: Anastasia G. Kontsoglou), Thessalonique 2017. (More)

biscotto coffee+
Mediterranean Cosmos
Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017
Έναρξη: 20:15

Είσοδος ελεύθερη

(More)

Παρουσίαση βιβλίου «Η Θεσσαλονίκη με τη ματιά των Γάλλων στρατιωτών-ζωγράφων του Μεγάλου Πολέμου (1914-1918)»

16 Οκτωβρίου 2017, 19:00
Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

(More)

Το νέο βιβλίο της Γλυκερίας Κακούρη που φέρει τον τίτλο "Έδωσα Υπόσχεση" παρουσιάζεται  (More)

Έκθεση βιβλίου στον πεζόδρομο της Ερμού

Κυριακή 11 Ιουνίου, ώρα 19:30 μ.μ

Πλατεία Ασωμάτων - Θησείο

(More)

Σε μία λαμπερή γιορτή που αποτέλεσε σημείο συνάντησης για συγγραφείς, εκπροσώπους του εκδοτικού κλάδου, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και αναγνώστες, τα βιβλιοπωλεία Public απένειμαν για 4η συνεχή χρονιά τα Βραβεία Βιβλίου, σε μία κατάμεστη αίθουσα στο Θέατρο Παλλάς. (More)

Το ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης στην ανάγνωση της "Γυναίκας της Ζάκυθος" την περασμένη Τετάρτη, αποφάσισε να επαναλάβει τη εκδήλωση την ερχόμενη Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017, στις 20:00 (More)

Παραμυθιά, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων ΚΑΡΚΑΜΙΣΙ (Απέναντι από το Δημαρχείο) Παρασκευή 26.05.2017, 20:00 μμ (More)

«Ο δικός μου ο μπαμπάς»: το νέο παιδικό βιβλίο του Μάκη Τσίτα

«Όλοι οι μπαμπάδες είναι καλοί. Αν ρωτήσετε τα παιδιά τους, θα σας το πουν. Όμως ο δικός μου ο μπαμπάς είναι ο καλύτερος! Και αυτό που λέω είναι πέρα για πέρα αλήθεια». (More)

Την Παρασκευή 19 Μαϊου θα γίνει η παρουσίαση του μυθιστορήματος του Αλέξη Πανσέληνου "Βραδιές μπαλέτου" στο αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη). (More)

Μετά τις αρχαιρεσίες της 7ης Μαΐου 2017, που έγιναν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας Συγγραφέων για την ανάδειξη μελών διοικητικού συμβουλίου και εξελεγκτικής επιτροπής, και την εισδοχή νέων μελών, τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής: (More)

Διεθνές Συνέδριο «Τέχνη, τεχνικές και τεχνολογία στο έργο του Michel Butor»

Τετάρτη, Πέμπτη 17 και 18 Μαΐου

Αμφιθέατρο Κεντρικής Βιβλιοθήκης ΑΠΘ

Auditoriumde la Bibliothèque CentraleUniversité Aristote de Thessalonique

(More)

Στο πλαίσιο της 14ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 12 Μαΐου, 19.00 - 20.00, αίθουσα ΝΟΤΟΣ/Περίπτερο 13, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τον συγγραφέα Salim BACHI με θέμα: "Φονταμενταλισμός και λογοτεχνία". (More)

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της λογοτέχνιδας Κατερίνας Παπά που φέρει τον τίτλο "Στον ίσκιο της Αγάπης σου". (More)

Στις 9 Απριλίου και ώρα 20:30 θα παρουσιαστεί σε δραματοποιημένη μορφή το βιβλίο της Ανθούλας Παπαργυρίου "Η γραμμή των 2 παρά τέταρτο" στον πολυχώρο biscotto coffee+ του Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη. (Περισσότερα)