Visual Arts

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (More) 

Εγκαινιάστηκε στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών (More)

Εγκαίνια: Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, ώρα 20.00

Διάρκεια: 8 Ιουνίου - 16 Σεπτεμβρίου 2018

(More)

Τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 εγκαινιάζεται στις 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (More)

29.01 - 20.02 │Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης,

Αίθουσα Αλλατίνη Ντασώ│ Institut français de Thessalonique, Salle Allatini Dassault (More)

Στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος της 6ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (More)

Έργα του ζωγράφου, περφόρμερ, λογοτέχνη και θεωρητικού της τέχνης Κώστας Ευαγγελάτου θα παρουσιαστούν σε ατομική έκθεση στο Παρίσι από τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, στο χώρο τέχνης του CENTRE DE SEVRES. (More)

Revolution in Art

Έκθεση έναρξης των 52ων Δημητρίων με αφορμή την Eπέτειο των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση  (More)

Η αρχιτέκτων Νόρα Όκκα παρουσιάζει στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ηπείρου το εικαστικό έργο με τίτλο ΣΠΟΛΙΑ: 11 Μεταγραφές  (More)

Εικαστική έκθεση «Σιωπηλές αφηγήσεις» - Exposition «Récits silencieux»

Η έκθεση «Σιωπηλές αφηγήσεις» του καλλιτέχνη Σταύρου Παναγιωτάκη εντάσσεται στο Παράλληλο Πρόγραμμα της 6ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.  (More)

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ και "ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ" 2017 ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ στο ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 

Τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017, ώρα 9μμ θα εγκαινιαστεί η έκθεση εικαστικών έργων του ζωγράφου, περφόρμερ, λογοτέχνη, θεωρητικού τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου, στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa "Ροδόπη", Μεσολωρά 7 και Βύρωνος στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς.  (More)

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε το "Inspire Project", η νέα έκδοση του προηγούμενου Inspire - Εικαστικού Φεστιβάλ Τεχνών Θεσσαλονίκης, το οποίο διοργανώθηκε για τρία συναπτά έτη (2012-2014) από το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. (More)

Ο Πέτρος Κωστούλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νέα Ιωνία του Βόλου ενώ τα τελευταία 20 χρόνια ζει και εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε διάφορες δομές, τόσο στην Ηγουμενίτσα όσο και στην Κέρκυρα.  (More)

Yuri Kabisher was born in Vitebsk, Belarus. From 1987 to 1993 he studied at the hight school attached to I. Repin St. Petersburg State Academy Institute of Painting. (More)

Η νέα διοργάνωση INSPIRE PROJECT 2017 A DEED WITHOUT A NAME ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ με την καλλιτέχνιδα Ruthi Helbitz Cohen (γεν. 1969, Ισραήλ) ετοιμάζεται!  (More)

Art process reminds a trip, the skills allow moving forward and you never know what awaits you behind next corner. (More)

ANATOLY SHURAVLEV. FUTURE REVISITED

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκη

Διάρκεια έκθεσης: 7 Ιουνίου - 23 Ιουλίου 2017

Εγκαίνια: Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, 20:30

Η Art-Athina, η μεγαλύτερη ετήσια έκθεση σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου Tae Kwon Do και θα εγκαινιαστεί επίσημα στις 25 Μαίου. (More)

Από τις αρχές του 20ου αιώνα έως σήμερα, το Κολάζ δημιούργησε μια νέα άποψη για την ζωγραφική και θεωρείται, μέρος της ιστορίας της παγκόσμιας τέχνης. (More)

Έκθεση στη μνήμη του εικαστικού Γιάννη Βαλαβανίδη (1939-2017) οργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. (More)

Παρουσίαση του project «AstronART-Δημιούργησε τον κόσμο που θέλεις να ζεις»

και έκθεση εικαστικών διαδραστικών έργων με Νέα Ψηφιακά Μέσα

των παιδιών και εφήβων που συμμετείχαν στα μεταφερόμενα εργαστήρια του AstronART

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Εγκαίνια έκθεσης, 7 Μαΐου 2017, 12.00 (More)

Έκθεση των αποφοίτων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. παρουσιάζουν με μεγάλη χαρά την έκθεση ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ 2014-2017 η οποία εγκαινιάζεται τo Σάββατο, 6 Μαΐου 2017, 20.00. (More)

Με αφορμή τα 50 χρόνια από την επιβολή της Δικτατορίας της 21ης Απριλίου η Εταιρεία Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης (ΕΕΙΤ) και το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη, Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017 (9.00 - 19.00) την ημερίδα με θέμα: Εικαστικές Τέχνες και Αρχιτεκτονική κατά την Επταετία 1967-1974: Θεσμοί, Ιδεολογίες και Αδράνειες. (More)