Science

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 5 μ. μ. - 7 μ. μ. (More)

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Υποτροφιών Αλλοδαπών Φοιτητών/-τριών της Ελβετίας (More)

Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019 (More)

Το ΔΠΜΣ Ν&Ν δέχεται αιτήσεις για το Ακαδημαϊκό Έτος 2019-2020 από 26 Αυγούστου 2019 έως και 27 Σεπτεμβρίου 2019, στη Γραμματεία του Τμήματος Φυσικής (More)

Προκήρυξη Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών "Σχεδιασμός και Διαχείριση Βιώσιμων Υποδομών και Συστημάτων"

Στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (More)

The issue of domestic violence is not a "family issue". (More)

Την Παρασκευή 12 Ιουλίου και ώρα 12:00 (More)

07.02.2019 19:00 | Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» - Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (More)

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης

παρουσιάζει το βιβλίο του John Gould (More)

Με αφορμή τα 40 χρόνια μετά τον μεγάλο σεισμό του 1978 (More)

Διάλεξη με θέμα: Σύγχρονες και ευφυείς πόλεις: Η περίπτωση των Τρικάλων (More) 

«Νεωτερικότης και προβληματισμοί

στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο»

Είναι ο τίτλος του πανελλήνιου συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Valis» στην Αγριά του Βόλου από την Παρασκευή 5 έως την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018. (More)

Τρία χρόνια μετά τη κατασκευή του πρώτου ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού μονοθέσιου στη Βόρεια Ελλάδα,  (More)

Περισσότερα διαβάστε εδώ:

https://fractalart.gr/triti-ilikia/

Ο Μανόλης Ανδρόνικος διαπρεπής αρχαιολόγος και τακτικός Καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης γεννήθηκε στην Προύσα της Μικράς Ασίας το 1919 , έλκει όμως την καταγωγή του από το χωριό Παναγιά της Ίμβρου από την πλευρά της μητέρας του. (More)

O Nικόλαος Ανδριώτης Γλωσσολόγος, καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. και Πρύτανης γεννήθηκε το 1906 στην Παναγία της Ίμβρου, και εκεί ακούει τα πρώτα μαθήματα. (More)

Πανελλαδική Εκστρατεία των ΚΕΠ Υγείας των Δήμων του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων για την πρόληψη του Καρκίνου του παχέος εντέρου.  (More)

Ο Ανδρόνικος ο Κυρρήστης, ο δημιουργός του ομώνυμου Ρολογιού ή του Πύργου των Ανέμων στην Αθήνα, όπως αλλιώς είναι γνωστό το μνημείο, ή των Αέρηδων, όπως το αποκαλούν οι σημερινοί Αθηναίοι, είχε την τιμητική του στις δράσεις που οργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας  (More)

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, 18:30
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών A.Π.Θ.
Αγίου Δημητρίου, 159Α

(More)

Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Από την Ισπανία στην Ανατολή: Ζωή και Μοίρα των Σεφαραδιτικών Κοινοτήτων», θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 22 έως τις 25 Οκτωβρίου 2017.  (More)

Έντονο το Eλληνικό Φοιτητικό Ενδιαφέρον για το προγράμμα "Διεθνείς Κοινοβουλευτικές Υποτροφίες " (IPS -Internationales Parlaments-Stipendium )

Εδώ ξεκινά το κείμενό σας. Κάντε κλικ και αρχίστε να πληκτρολογείτε. Υσυ ατ φερρι πυτανθ ιυς θε νυμκυαμ σορρυμπιθ θε πρω δωλορε μελιορε ασυσαμ συμ ετ ιυφαρεθ ρεσυσαβο ραθιονιβυς θε παυλω λεγενδως σωνσεπθαμ ναμ ναθυμ αλιενυμ.

Ενιμ ετιαμ ωφφενδιθ ει εαμ πορρω δισερε ερυδιθι δολορες σενσιβυς πρι αν σιθ πυρθο ελιγενδι ατ κυο εξ μαγνα πλαθονεμ ιυσθο σωνσεθεθυρ νε ιυς περ πυρθο σωνφενιρε ιρασυνδια.

Η Βραδιά του Ερευνητή 2017

Ο θεσμός της Βραδιάς του Ερευνητή φέτος συμπληρώνει 12χρόνια. (More)

Astroparty 22.9.2017

Μια ημερήσια εκδήλωση που δίνει στο ευρύ κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει το ΝΟΗΣΙΣ, έναν χώρο όπου η «άτυπη» εκπαίδευση πραγματοποιείται σ' ένα ευχάριστο περιβάλλον με διασκεδαστικό τρόπο. (More)

Ο Πολ Αντρέ Μπαλανφά, φιλόσοφος και καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Γαλατά στην Κωνσταντινούπολη είναι προσκεκλημένος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Α.Π.Θ. για να δώσει διάλεξη με θέμα: Η κρίση της νεωτερικότητας".   (More)

Το ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ

και οι ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ

διοργανώνουν εκδήλωση-συζήτηση με θέμα

Σχολιάζοντας το ιστορικό απρόβλεπτο (More)

Συμπόσιο με τίτλο: "Ελληνική Διασπορά. Υλικές, άυλες Μαρτυρίες και Ταυτότητες"- Symposium: Greek Diaspora. Tangible, Intangible Material and Identities

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΣΑΒΒΑΤΟ - FRIDAY & SATURDAY

19/05-09.00 & 20/5-09.00

στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ-HELEXPO) at the Macedonian Museum of Contemporary Art (inside the grounds of the International Trade Fair-HELEXPO). (More)

Η Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει ημερίδα με θέμα:

DOCERE ET DISCERE...!

ΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αναδρομές - Προτάσεις - Προοπτικές. (More)

Στο πλαίσιο της 14ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο ΔΕΘ-HELEXPO από την Πέμπτη έως την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυσή του, διοργανώνει δύο εκδηλώσεις: (More)

Η Ευρώπη αντιμέτωπη με το δίλημμα του μετα-φιλελευθερισμού


Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: "Η Ευρώπη αντιμέτωπη με το δίλημμα του μετα-φιλελευθερισμού" (More)

Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Δευτέρα 8 Μαΐου, 19.00

Εισηγήτρια: Η Δρ Κατερίνα Βασιλειάδου, από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.  (More)

Διάλεξη

Πέμπτη 4 Μαΐου, 18.00 

Αμφιθέατρο Δημήτριος Ευρυγένης του Κέντρου Διεθνούς Ευρωπαϊκού και Οικονομικού Δικαίου (Οδός Ικάρων 1, Καλαμαριά, τηλ: 2310486900) (More)

Ημερίδα με θέμα «Η εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στον Τουρισμό»

Με την εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών να αποτελεί νέα τάση και την απαραίτητη επένδυση στην τουριστική βιομηχανία, το ΤΕΙ Ηπείρου σε συνεργασία με τον Δήμο Ηγουμενίτσας διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Η εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στον Τουρισμό». (More)

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Παθήσεις Μαστού»


Το Παράρτημα Ιωαννίνων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας και ο Δήμος Ηγουμενίτσας συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΠΑΝΘΕΟΝ» του Δήμου Ηγουμενίτσας, ενημερωτική εκδήλωση για το Κοινό με θέμα (More)

Στις 3 Μαΐου, στις 18.00 μμ. στην παλαιά αίθουσα τελετών της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ., η Noμική Σχολή AΠΘ θα απονείμει τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα ΑΠΘ στον κ. Alain Supiot. Στην oμιλία τou, o τιμώμενos καθηγητής Alain Supiot θα αναπτύξει το θέμα «Σκέψεις για την εξασθένιση του Κράτους». (More)