Education

Ημέρα καριέρας με αφορμή την εκπαιδευτική επίσκεψη στελεχών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας/Intercollege/Ναυτικές Ακαδημίες Κύπρου

Την Τετάρτη 21/03/2018 και ώρα 15:30 στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής συνεργασίας του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας με το ΠανεπιστήμιοΛευκωσίας/Intercollege/Ναυτικής Ακαδημίας Κύπρου (More)

Η iDialogue, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, διοργανώνει δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Προστάτεψε το Παιδί σου από το Ηλεκτρονικό Έγκλημα» (More)

Content Marketing & Funnel Marketing: 2 βασικά εργαλεία προσέλκυσης πελατών σε επιχειρήσεις
Τετάρτη 31 Ιανουαρίου
biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos)

(More)

Τρίτη 30 Ιανουαρίου
biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos)
Είσοδος Ελεύθερη (More)

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου διοργανώνει ημερίδα με την υποστήριξη του Δήμου Ηγουμενίτσας, του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας με θέμα: "Εξωστρέφεια και Επιχειρείν". (More)

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε χθες τους μικρούς φίλους στο "Εργαστήρι των Ξωτικών"   (More)

Στο workshop "Event Marketing & Social Media" οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν βήμα-βήμα όλες τις ενέργειες που μπορεί να κάνει ένα διοργανωτής εκδηλώσεων  (More)

Η ιστορία διδάσκει πως η συνύπαρξη διαφορετικών λαών έχει ως αποτέλεσμα τον αλληλοεπηρεασμό στον τρόπο ζωής, στα ήθη, στα έθιμα, στη γλώσσα και γενικότερα στον πολιτισμό. (More)

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Φιλίππων  (More)

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την Αναπηρία, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής (More)


Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017
biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos)
Είσοδος ελεύθερη (More)

Workshop ' "Attitude is Everything": Εφόδια για καλύτερη θέση στην αγορά εργασίας

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017
biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos)

Είσοδος ελεύθερη

(More)

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017
biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos)

Είσοδος ελεύθερη

(More)

Workshop - Αντιμετώπιση των Μαθησιακών Δυσκολιών & του Αυτισμού

biscotto coffee+
Mediterranean Cosmos
Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017
Έναρξη: 20:15

Είσοδος ελεύθερη

(More)

Είναι η κρίση ευκαιρία;
Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017
biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos)

Είσοδος ελεύθερη (More)

Τα 52α ΔΗΜΗΤΡΙΑ διοργανώνουν εργαστήριο κριτικής «θεάτρου για παιδιά και εφήβους».  (More)

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας του με Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης συνδιοργανώνει με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις της Πάφου στην Κύπρο:   (More)


Το Μουσείο και τα εκπαιδευτικά του προγράμματα ως μέσο παιδείας και αισθητικής αγωγής  

Τον 15ο, 16ο και 17ο αιώνα το μουσειακό υλικό ήταν υπόθεση κάποιων "ευγενών" και διανοουμένων, που λειτουργούσαν με τη λογική του συλλέκτη. (More)

Είναι η κρίση ευκαιρία;
Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017
biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos)
Είσοδος ελεύθερη 

Στο παρόν κείμενο δίνεται μια ευσύνοπτη αποτύπωση των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών (ΕΜΔ), όπως αναφέρονται στον ελληνικό νόμο «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες»(1), με στόχο να παρουσιαστεί μια επικαιροποιημένη ελληνική πραγματικότητα.  (More)

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017
biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos)

Είσοδος ελεύθερη   (More)

Στο workshop αυτό οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν τις μεθόδους με τις οποίες μπορούν να γράφουν έξυπνα και αποτελεσματικά κείμενα, που θα κεντρίζουν το ενδιαφέρον του καταναλωτή και θα τους βοηθήσουν να πετύχουν στον στόχο τους!   (More)

Η παιδεία μας χρειάζεται αναμόρφωση και ανασχεδιασμό, κι αυτό είναι γεγονός.  (More) 

Οι ερευνητές συγκλίνουν στην άποψη ότι η επίδραση της τηλεόρασης στα παιδιά εξαρτάται κυρίως από την ποσότητα και την ποιότητα της καθοδήγησης των γονέων και της επίβλεψης που αυτά έχουν.  (More)

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Φιλιατών, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, διοργάνωσε ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με θέμα «την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, τον εθισμό καθώς και τους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί»,  (More)

"Επιχειρηματικότητα μέσω Διαδικτύου και Social Media" είναι ο τίτλος της Ημερίδας που διοργανώνει το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το ΙΕΚ Ηγουμενίτσας. (More)

Συμμετοχή του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας στην 5η Γιορτή Πολυγλωσσίας (28.05.17)

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας συμμετέχει στην 5η Γιορτή Πολυγλωσσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχιακό Μέγαρο, με τις εξής εκδηλώσεις: (More)

Balkans & Black Sea Cooperation Forum, "Stability ' Growth ' Cooperation

42 International Speakers shaping the outlook of the Balkans & Black Sea region (More)

Στo πλαίσιo των εκδηλώσεων της 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας Αθλητισμού και Πολιτισμού, ο Δήμος Ηγουμενίτσας υποδέχθηκε την Παρασκευή 12 Μαΐου στην Πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας την Φλόγα της Μαθητικής Λαμπαδηδρομίας.  (More)

Ασφάλεια στη θάλασσα και σωστικά μέσαΤετάρτη 17 Μαίου 2017biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos)

Είσοδος ελεύθερη  (More)

Ημερίδα με θέμα: «Βιώσιμη διαχείριση των ακτών»

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με τη Δ/νση Α' θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Θεσπρωτίας, τη Σχολική Επιτροπή Α' θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, τον Φορέα Διαχείρισης Στενών & Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών και τον Εθελοντικό Οργανισμό Sivotistas διοργανώνει ημερίδα με θέμα: (More)

Workshop με θέμα το πως μπορούν οι γονείς να ενδυναμώσουν το ρόλο τους, μέσα από το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 11 Μαΐου στο biscotto coffee+ στο εμπορικό κέντρο Mediterranenan Cosmos. (More)

Στις 7 Μαΐου 2017 και ώρα 11πμ - 4μμ θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41 Γκάζι (ΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ, έξοδος «Κωνσταντινουπόλεως») εργαστήριο με θέμα: (More)

"Γνωριμία με τα επισιτιστικά επαγγέλματα και τις σχολές τους"  


"Γνωριμία με τα επισιτιστικά επαγγέλματα και τις σχολές τους" είναι ο τίτλος της Ημέρας Σταδιοδρομίας που διοργανώνει το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το ΙΕΚ Ηγουμενίτσας.  (More)

Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Πολιτών και το Κέντρο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης διοργανώνουν το 23ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, Ετερότητα, Προσφυγικές Δομές και τα ελληνικά ως δεύτερη ή ξένη γλώσσα», στην Πάτρα στις 30 Ιουνίου - 2 Ιουλίου 2017. (More)

Θεατρικό εργαστήριο με θέμα: «Εισαγωγή στις αρχές διαμεσολάβησης ως μέσο διαχείρισης συγκρούσεων στον σχολικό χώρο με χρήση θεατρικών τεχνικών»


Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση - Γραφείο Αθήνας οργανώνει στην Αθήνα 29 Απριλίου 2017, 11πμ - 3μμ εργαστήριο με θέμα «Εισαγωγή στις αρχές διαμεσολάβησης ως μέσο διαχείρισης συγκρούσεων στον σχολικό χώρο με χρήση θεατρικών τεχνικών». Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41 Γκάζι (ΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ, έξοδος «Κωνσταντινουπόλεως»). (More)

Offline Επαγγελματική Δικτύωση

Ένα workshop με θέμα την offline επαγγελματική δικτύωση θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 27 Απριλίου στο biscotto coffee+ στο εμπορικό κέντρο Mediterranenan Cosmos. (More)

της Βασιλικής Β. Παππά*

vpappa@cultmagz.com


Στη σημερινή κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα ένας έφηβος ή ένας νέος επιβάλλεται να έχει δεξιότητες προκειμένου να δώσει λύσεις στα όποια προβλήματα τού παρουσιάζονται καθώς «ο καινούργιος κόσμος μας χαρακτηρίζεται από ραγδαίες και πολλαπλές αλλαγές» (Κοσμίδου-Hardy, 2004). Οι γενικότερες εξελίξεις δημιουργούν την ανάγκη για τους νέους που τώρα σπουδάζουν, ως αυριανοί εργαζόμενοι, πέραν της απόκτησης γνώσεων και τίτλων σπουδών να αναπτύξουν δεξιότητες χρήσιμες για την εποχή όπου θα εργασθούν και θα ζήσουν (Παπάς, 2006).  (More)