Psychology

«Ποιμαίνοντες μετ' επιστήμης», Ποιμαντική Ψυχολογία, του π. Βασιλείου Θερμού, εκδ. Αρμός, 1998 (More)

Ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά έχουμε όλοι μας τη στιγμή της γέννησής μας και σε κάποιο βαθμό συμβάλει στην επιβίωσή μας. (More)

Tρίτη 27 Φεβρουαρίου
biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos)
Είσοδος Ελεύθερη (More)


Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου
biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos)
Είσοδος Ελεύθερη (More)

Ένα workshop με θέμα το πως μπορούμε να εκφράζουμε τις ανάγκες μας αποτελεσματικά (More)

Στόχος αυτού του workshop είναι να μάθουν οι συμμετέχοντες να αποκωδικοποιούν τη συμπεριφορά και την ψυχολογία, τόσο τη δική τους όσο και των άλλων. (More)

Ένα  workshop με θέμα τις εξαρτήσεις και το πως αυτές μας κρατούν δέσμιους του εαυτού μας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στο biscotto coffee+ στο εμπορικό κέντρο Mediterranenan Cosmos.  (More)

Ένα workshop με θέμα την επιστήμη της ευτυχίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στο biscotto coffee+ στο εμπορικό κέντρο Mediterranenan Cosmos.  (More)

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017
biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos)

Είσοδος ελεύθερη

(More)

Ένα workshop με θέμα το στρες, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στο biscotto coffee+ στο εμπορικό κέντρο Mediterranenan Cosmos.   (More)

To καλό & το κακό. Η συνύπαρξή του μέσα μας, και η πλευρά που επιλέγουμε να «ταΐσουμε»

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017
biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos)

Είσοδος ελεύθερη

(More)


Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017
biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos)
Είσοδος ελεύθερη 

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017
biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos)
Είσοδος ελεύθερη 

«ΠΡΩΤΑΚΙΑ»: Η είσοδος και η προσαρμογή τους στο σχολικό περιβάλλον

Η είσοδος στο σχολείο είναι ορόσημο στη ζωή του παιδιού. (More)

Workshop - Φοβάσαι να μιλήσεις μπροστά σε κοινό; Ξεπέρασέ το!

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017
biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos)
Είσοδος ελεύθερη

(More)

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017
biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos)

Έναρξη: 20:15
Είσοδος ελεύθερη

(More)

Η Ψυχολογία της Εμφάνισης

Ένα workshop με θέμα την ψυχολογία της εμφάνισης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Ιουνίου σε συνεργασία με το Mediterranean College στο biscotto coffee+ στο εμπορικό κέντρο Mediterranenan Cosmos. (More)

Τετάρτη 31 Μαίου 2017
biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos)

Είσοδος ελεύθερη

(More)

Στόχος του παρόντος κειμένου είναι να ευαισθητοποιήσει τον αναγνώστη για το φαινόμενο της μειωμένης παρουσίας των καθοδηγητικών προτύπων από τη ζωή των σύγχρονων νέων, φαινόμενο που έχει αρχίσει να λαμβάνει ευρείες διαστάσεις, με ανεξέλεγκτες συνέπειες και σχετίζεται, κυρίως, με την εδραίωση του ατομικισμού και την ναρκισσιστική συμπεριφορά των ενηλίκων. (More)

Οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες, και αποτελούν ένα φυσικό φαινόμενο, καθόσον ο καθένας έχε ιδιαφορετικές ανάγκες, επιθυμίες και αξίες. (More)

Ο πόνος της απώλειας και η σημασία του αποχαιρετισμού

Απώλεια. Μία λέξη η οποία τρομάζει, προκαλεί αισθήματα πανικού και αποφυγής. (More)

Αφιέρωμα στη Γιορτή της Μητέρας

Το Κέντρο Πρόληψης - "ΑΡΙΑΔΝΗ", σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ "ΔΙΑΥΛΟΣ" και το Σύλλογο Τριτέκνων Θεσπρωτίας, διοργανώνει αφιέρωμα στην Γιορτή της Μητέρας (More)

Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός: Το υποσυνείδητο και η γυναίκα

Workshop με θέμα το Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό, το υποσυνείδητο και το ρόλο της γυναίκας θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 10 Μαΐου στο biscotto coffee+ στο εμπορικό κέντρο Mediterranenan Cosmos. (More)

Ένα Workshop με θέμα τη Γλώσσα της Πειθούς θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 8 Μαΐου και ώρα 20:15 στο biscotto coffee+ στο εμπορικό κέντρο Mediterranenan Cosmos. (More)

Το φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης έχει πολύ παλιές ρίζες, αφορά όλες τις κοινωνίες και έχει χαρακτηρισθεί ως ο εφιαλτικότερος τρόπος έκφρασης της παιδικής κακοποίησης. (More)

Ένας όρος που ακούγεται πολύ τα τελευταία χρόνια είναι η συναισθηματική νοημοσύνη (Emotional Intelligence) που αναφέρεται στην ικανότητα του ατόμου να αναγνωρίζει και να κατανοεί τα συναισθήματα τόσο τα δικά του όσο και των άλλων, να τα χειρίζεται αποτελεσματικά, να ακούει και να ασκεί επιρροή, να επικοινωνεί ουσιαστικά και να συνεργάζεται, καθώς και να δημιουργεί διαρκώς κίνητρα για τον εαυτό του. (More)

της Βασιλικής Β. Παππά*

vpappa@cultmagz.com


Ένας μεγάλος αριθμός διαφημίσεων στην τηλεόραση απευθύνεται, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, στα παιδιά ή έχει ως πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά[1]. (More)


της Βασιλικής Β. Παππά*

vpappa@cultmagz.com 

Το φαινόμενο των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, φαίνεται πως έχει ήδη ξεπεράσει την παροδική διάσταση μιας μόδας και τείνει να παγιωθεί σαν ένα νέο κοινωνικό φαινόμενο, το οποίο βρίσκεται ακόμα σε φάση εξέλιξης. Όπως κάθε πρωτόγνωρο κοινωνικό φαινόμενο, με προεκτάσεις οικονομικές, πολιτικές, προσωπικές, η ηλεκτρονική κοινωνική δικτύωση εγείρει ανησυχίες, απορίες, διλήμματα και για τον λόγο αυτό έχει γίνει αντικείμενο έντονης παρατήρησης και συζήτησης από την Επιστημονική Κοινότητα (1). (More)

1 Βλ. Ν. Κουτσογιαννοπούλου, Τα νέα μέσα ηλεκτρονικής δικτύωσης (Social Media) και η σχέση τους με την καταναλωτική συμπεριφορά, (διπλωματική μεταπτυχιακή εργασία), του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, Πάτρα 2013, σ. 16.