Theology - Archeology
Οι Κοινωνικές Διαστάσεις της Πνευματικότητας

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 (More)
"Η διαπαιδαγώγηση των νέων σύμφωνα με τους Πατέρες της Εκκλησίας μας"

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020 (More)

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 (More)

Τι πρέπει να πούμε στα παιδιά για τη σημερινή βλάσφημη απεικόνισή του (More)

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου (More)

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 (More)

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019 (More)

της Βασιλικής Β. Παππά (More)

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:00 π.μ (More)
Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 (More)

Σάββατο 10 Μαρτίου 2019 (More)
Στις 30 Μαρτίου 2018 στην Λάρισα, στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Σπορnews, 90,1 FM πραγματοποιήθηκε άλλη μια συζήτηση με τον Πέτρο Ιωάννου και τη Βάσω Β. Παππά. Αυτή τη φορά προστέθηκε στην παρέα και ο Μόσχος Λαγγουβάρδος..
Ο Μόσχος Λαγκουβάρδος σπούδασε νομικά στο Α.Π.Θ. Πρώην δικαστής και συγγραφέας. Από μαθητής του γυμνασίου άρχισε να γράφει και να δημοσιεύει λογοτεχνικά κείμενα σε περιοδικά και εφημερίδες. Η πρώτη του ποιητική συλλογή με τον τίτλο "Στον κήπο" εκδόθηκε απ' τη "Διαγώνιο" το 1975 στη Θεσσαλονίκη. Επίσης ασχολείται με την φωτογραφία. Είναι συνεργάτης των εφημερίδων "Ελευθερία" της Λάρισας και των "Ρεθυμνιώτικων Νέων" όπου δημοσιεύει μικρά δοκίμια.
Η Βασιλική Β. Παππά γεννήθηκε στα Τρίκαλα και διαμένει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Θεολογία στα πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Βελιγραδίου. Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων με άριστα, στην Εκκλησιαστική Ιστορία και στη Χριστιανική Ηθική. Επίσης, έχει σπουδάσει Φυσικοθεραπεία και Φωτογραφία στο Δ.ΙΕΚ της Ηγουμενίτσας. Εργάζεται ως σύμβουλος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, υπεύθυνη στο ΚΕ.ΣΥ.Π. Ηγουμενίτσας. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό βιβλίων και άρθρων τόσο σε επιστημονικά περιοδικά όσο και σε εφημερίδες και blogs. Εditor του πριοδικού Culturemagazine (www.cultmagz.com).
Τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Το 2017 το ποίημά της "Ποτάμι ανθρώπων" απέσπασε τον Α' έπαινο στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.


"Ο ρόλος των εκπαιδευτικών και των ποιμένων της Εκκλησίας στη διαχείριση του πένθους των παιδιών"

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, ολοκλήρωσε και παρέδωσε την Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017, το σώμα των μεταφράσεων όλων των πληροφοριακών κειμένων του Μουσείου προς τη ρωσική γλώσσα. (More)

"... O ουρανός που χτίζουμε
όλοι μαζί μας στεγάζει. Το σύμπαν είναι η αγκαλιά μας». (More)

Η έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2015 στο Μουσείο Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Πολιτισμών (Mucem) και υποδέχθηκε πάνω από 120.000 επισκέπτες. (More)

Ζούμε στην εποχή της μετανεωτερικότητας, κατά την οποία οι «μεγάλες αφηγήσεις» έχουν προ καιρού υπερκεραστεί από τις «μικρές αφηγήσεις», την πληθώρα των νεοεμφανισθέντων κοινωνικών και θρησκευτικών ιδεολογιών και πεποιθήσεων. (More)

Ο Paul Tillich1, (γεννήθηκε στις 20 του Αυγούστου, 1886, Starzeddel, Βραδεμβούργο, Ger.-πέθανε 22η Οκτωβρίου 1965, Σικάγο), υπήρξε ένας γερμανικής καταγωγής θεολόγος των ΗΠΑ και φιλόσοφος. (More)
"Παραθρησκευτικά φαινόμενα - Σέκτες. Κοινωνιολογική προσέγγιση"

Το φαινόμενο των σεκτών και των αιρέσεων δεν είναι καινούριο. Θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε το θέμα από κοινωνιολογική πλευρά αλλά και ποια είναι η θέση της πολιτείας απέναντι στις σέκτες/αιρέσεις που παρουσιάζονται κατά καιρούς. (More)

Με έντονα μηνύματα, η Ανάσταση -επακόλουθο των σεπτών Παθών του Κυρίου γεγονός- αποδόθηκε από τους θρησκευτικούς ζωγράφους σε θέση περίοπτη στους ναούς, τονίζοντας στους πιστούς τον προορισμό της έλευσης του Θεανθρώπου στη γη, τη λύτρωση του ανθρώπου και τη νίκη της ζωής έναντι του θανάτου. Με τον θριαμβικό τόνο και το υψηλό σωτηριολογικό της νόημα κλείνει τον σύντομο κύκλο των Παθών και συνάμα ανοίγει τον κύκλο των αναστάσιμων γεγονότων, ενταγμένων όλων στην εξιστόρηση της θείας ιστορίας, όπως μας την αφηγούνται τα ιερά ευαγγέλια. (More)
.