Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο «Το Θέατρο σε Περίοδο Παγκόσμιας Κρίσης» | 04-06.12.2020

2020-12-03

ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΥΡΙΟ το τριήμερο διαδικτυακό συνέδριο με θέμα «Το Θέατρο σε Περίοδο Παγκόσμιας Κρίσης», που διοργανώνεται από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), σε συνεργασία με το Buffer Fringe Performing Arts Festival, στις 4-6 Δεκεμβρίου 2020, στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου «Χαρτογραφώντας το 'Θέατρο Κρίσης' στη Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Σκηνή».

Θεματικές Ενότητες:

  • Το Ελληνικό Θέατρο ως Εργαστήρι της Κρίσης
  • Κρίση, Παγκοσμιοποίηση και Τέχνη
  • Buffer Fringe Festival
  • Το Κυπριακό Θέατρο στο Μεταίχμιο

Συμμετέχουν ακαδημαϊκοί, ερευνητές, θεατρολόγοι, θεατρικοί συγγραφείς, σκηνοθέτες, εκπρόσωποι καλλιτεχνικών φορέων.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω της Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο https://bit.ly/2IRULCu και ταυτόχρονα μέσω του καναλιού του Πανεπιστημίου στο YouTube: 

https://www.youtube.com/user/openuniversitycy.

Το συνέδριο στοχεύει να διερευνήσει τις προοπτικές διεθνών μελετητών του θεάτρου και Κύπριων καλλιτεχνών, σε μια προσπάθεια να ανταποκριθεί στις πολλαπλές κρίσεις της κοινωνίας μας, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη θεατρική παραγωγή. Αποσκοπεί, επίσης, στη διάχυση των επιστημονικών ευρημάτων ενός διετούς ερευνητικού έργου που χρηματοδοτείται από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) με τίτλο «Χαρτογραφώντας το "Θέατρο Κρίσης" στη Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Σκηνή: Θεατρικές Αναπαραστάσεις του Προσφυγικού/Μεταναστευτικού Προβλήματος, της Παγκόσμιας Τρομοκρατίας, και της Παγκόσμιας Οικονομικής Κρίσης». Το έργο συντονίζει η Δρ. Αύρα Σιδηροπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές» του ΑΠΚΥ.