Γνωριμία με τους λογοτέχνες της Θεσσαλονίκης

Γνωριμία με την ποιήτρια Ελένη Αντωνιάδου
Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023
ώρα έναρξης 10:00
είσοδος ελεύθερη
Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος "Γνωριμία με τους λογοτέχνες της Θεσσαλονίκης" θα φιλοξενηθεί στο 2ο Γυμνάσιο Μουδανιών η ποιήτρια Ελένη Αντωνιάδου. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό ευελπιστούμε να μεταφέρουμε στους μαθητές μας ήθος και αισθητική. Βασικός στόχος δεν είναι απλώς η επιφάνεια αλλά η κατάκτηση της πραγματικής ποιότητας και της αλήθειας. Τότε όλη η προσπάθεια γίνεται μια συναρπαστική πρόκληση για εμάς, τους απλούς και αφοσιωμένους υπηρέτες της δουλειάς και των αξιών.
Όνειρό μας είναι να δοθεί στους μαθητές μας η ευκαιρία να αγαπήσουν τη λογοτεχνία, να γίνουν κοινωνοί μιας μεγάλης Παιδείας, η οποία να ενώνει για καλύτερη ζωή και δικαιοσύνη.
Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ποιήτρια από κοντά, να συνομιλήσουν μαζί της και να της θέσουν διάφορα ερωτήματα.
Συντονισμός - παρουσίαση της εκδήλωσης: Βασιλική Β. Παππά
Η Ελένη Ιωαν. Αντωνιάδου γεννήθηκε στα Γρεβενά. Αποφοίτησε από το Τμήμα Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με ειδίκευση στη Διοίκηση και Εκπαίδευση. Υποψήφια Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Λογοτέχνης.
Από το 2013 έως σήμερα έχει συμμετάσχει σε Ανθολογίες ποίησης ενώ το 2016 εκδόθηκε η ποιητική της συλλογή "Ελεάνθιστες μορφές". Εκδόσεις Ρώμη.
- 2017 Έγραψε τους στίχους του ύμνου περιθαλπόντων ασθενών με άνοια: «Δι-άνοια». Ένα τραγούδι με τον Βασίλη Σκουλά - YouTube. Συνθέτης : Καλλίτσης Ν.,
- 2018 :Πρώτο Βραβείο ποίησης «Αμφικτυονία Ελληνισμός»
- 2020 Έγραψε τους στίχους του Ορατόριου: "Όγδοη Μέρα" (Ορατόριο για το Alzheimer) - YouTube. Συνθέτης : Παπαδόπουλος Χρ.,
Το ορατόριο ερμήνευσαν με σειρά εμφάνισης οι καλλιτέχνες : Δ. Μπάσης, Γ. Ζουγανέλης, Β. Σκουλάς, Γ. Ζερβάκης και Ι. Νικολάου.
- 2021 Έγραψε τους στίχους : "Το πριν και το μετά των ημερών". YouTube Απαγγελία: Γ. Βαλτινός. Μουσική: Χρ. Παπαδόπουλος.
Από το 2012 προωθεί διοικητικά και πολιτιστικά θέματα της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer, ως Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Θεσσαλονίκης, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Εταιρείας και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Alzheimer, συγκεκριμένα:
α) Αξιολόγησης προσωπικού
β) Πιστοποίησης ποιότητας (ISO)
Στην Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών. (2017-2018)
γ) Εισηγήσεις και δράσεις σε Δήμους (Πυλαίας - Χορτιάτη - Γρεβενών - Μεσσηνίας- Δωδεκάνησα (2018-2022)
δ) Ενημέρωση και συμμετοχή στις δράσεις για ίδρυση Εταιρειών Νόσου Alzheimer σε Δήμους Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας (Θέρμης, Γρεβενών κ.α).
Εργάζεται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Είναι μητέρα δύο παιδιών.