Testimonials

Χαιρετισμός του Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Λευτέρη Τζόκα για το περιοδικό CultMagz.com (Culture Magazine)

Χαιρετισμός του Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, Λευτέρη Τζόκα, για το περιοδικό CultMagz.com (Culture Magazine)

Xαιρετίζω την έκδοση του ηλεκτρονικού περιοδικού CultMagz.com της Βασιλικής Β. Παππά, εκπαιδευτικού και λογοτέχνιδας, που στις σελίδες του βρίσκονται θέματα πλούσια με πάθος και πολλή αγάπη. Περιλαμβάνει κείμενα για την Εκπαίδευση, Λογοτεχνία, Θέατρο, Εικαστικά κ.ά, απλωμένα για να οικοδομήσουν και να υποβάλλουν μια ποιητική συγκίνηση, με λόγια τόσο μετρημένα και διαλεχτά. Μέσα στις σελίδες του περιοδικού CultMagz.com πιστεύουμε, ότι θα είναι φανερότερη η καλλιτεχνική συγκίνηση, θα είναι φροντισμένο από ρέκτη του είδους, την κα Βασιλική Β. Παππά, που έχει δείξει σημάδια μιας απλής και εγκάρδιας ψυχής, ζωής και γραφής. Είναι άξια γλυκοχαραυγής μιας ποιητικής αναγέννησης κι ευχόμεθα να σημειωθεί μια φιλολογική λαμπρή περίοδος. Tη χρειαζόμαστε άλλωστε στους καιρούς που διανύουμε, όσο τίποτε άλλο.

Από καρδιάς στέλνουμε τα χαιρετίσματα και μας συγκινεί περισσότερο, με την Ανάσταση του Θεανθρώπου και της ζωής μας, που πιστεύουμε το περιοδικό θα είναι ξεχωριστό και σφραγισμένο από τη ζωή και την τέχνη. Θα καθρεφτίζεται από τη Γλώσσα μας. Καλό δρόμο να έχει!..

Λευτέρης Β. Τζόκας

Greeting of the President of the Association of Greek Writers, Lefteris Tzokas, for the magazine CultMagz.com

I welcome the publication of CultMagz.com, the e-magazine of Vassiliki V. Pappa, a teacher and writer, whose pages are rich in passion and love. It includes texts on Education, Literature, Theater, Art, etc., spread out to build and present a poetic emotion, with words so measured and methodically selected. In the pages of "CultMagz.com", we believe that the artistic emotion will be more evident, it will be taken care of by a creatively active person of this form of art, Ms. Vassiliki V. Pappa, who has shown signs of a simple and cordial soul, life and writing. She is worthy of a sweet dawn of a poetic renaissance and we wish a literary brilliant period to take place. Afterall, we need it during the times we are going through, like nothing else.

From the heart, we send out our greetings and we are so moved, especially due to the synchronization of timing of the publication and the resurrection of the Godfather and our life, that we believe the magazine will be unique and sealed by life and art. It will be  reflected by our Language. Wish it good luck! ..

LEFTERIS V. TZOKAS
Κωνσταντίνος Κωτσιόπουλος,


Διευθυντής του Tομέα Δικαίου, Oργανώσεως, Zωής και Διακονίας της Εκκλησίας του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ., Αναπληρωτής Καθηγητής της Κοινωνιολογίας της Θρησκείας

Καλή επιτυχία στο νέο περιοδικό Culture Magazine το οποίο κινείται στο χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών. Ευχόμαστε να αποτελέσει ένα επίσημο και έγκυρο βήμα για κατάθεση απόψεων και διαλεκτικών ζυμώσεων, προάγοντας την επιστημονική έρευνα και αναδεικνύοντας κοινωνικά ζητήματα.-

Pablo Mariángel Kualkier Estilo

Fashion Photographer, Santiago de Chile, Sudamérica.

Estimada amiga Vaso Pappa, quiero a través de estas líneas felicitarte por tus grandes logros y trabajos.. quiero desearte grandes éxitos en tu revista Culture Magazine.., felicitaciones por tus reportajes, sin duda tus investigaciones serán conocidas en todo el mundo y sean conocidas por alguna entidad que resalte tu nombre y que premien todo lo que has logrado hasta el día de hoy. Dios te guíe y proteja en todos tus caminos, muchas bendiciones. Atte.

Πέτρος Ιωάννου

Ραδιοφωνικός Παραγωγός

Πάντα ένα νέο γεγονός, μια νέα κυκλοφορία είχε ενδιαφέρον πόσω μάλλον σε καιρούς γκρίζους του σήμερα και του αύριο, όπως διαφαίνεται δια γυμνού οφθαλμού. Τουλάχιστον για μένα αυτή η νέα πρωτοβουλία της Βάσως Παππά, της ηλεκτρονικής έκδοσης του Culture Magazine έρχεται να δώσει νόημα σε προηγούμενες κι επόμενες προσπάθειές της και να ταράξει τα στεκούμενα νερά μιας στεγνής και αποστεωμένης καθημερινότητας. Τι κρύβει άραγε τούτη η προσπάθεια, μιας πολυσχιδούς προσωπικότητας όπως της Βάσως; Αποκοτιά ή τόλμη; Οίηση ή μια φανέρωση, καταγραφή, κωδικοποίηση και υπέρβαση αδυναμιών της κοινωνίας και ξεδίπλωμα ικανοτήτων και δυνατοτήτων; 

Θέματα: Θεολογίας, Ψυχολογίας, Αρχαιολογίας, Εκπαίδευσης, Επιστήμης, Τέχνης, Θεάτρου, Κινηματογράφου, φωτογραφίας, Ζωγραφικής, Λογοτεχνίας, Γαστρονομίας και πλειάδα συνεντεύξεων κοσμούν το α' τεύχος αυτής της ηλεκτρονικής έκδοσης που ήδη απολαμβάνετε. Κλείνοντας τούτη τη μικρή μου παρέμβαση θα ευχηθώ ούριους ανέμους, σκληρή δουλειά, πείσμα και δύναμη στην φίλη Βάσω Παππά, σταθεροποίηση και καταξίωση στο Culture Magazine και καλό σερφάρισμα στις φίλες και τους φίλους του νέου περιοδικού. Την ποιότητα στην ζωή μας δεν έχει κατά νου να μας την φέρει κανένας πελαργός, παρά η έγνοια η δική μας και της νέας γενιάς. Καλοτάξιδο αγαπητή Βάσω.

Φιλώ σε 

Πέτρος Ιωάννου (Ραδιοφ. Παραγωγός) 

Κατερίνα Τσοκανάκη

Βρεφονηπιαγωγός

Αγαπημένη Βασούλα και συνεργάτες,

σε μια εποχή, που η επιβίωση εξελίσεται σε βασανιστική και ψυχοφθόρο υπόθεση, εσείς ρομαντικοί κι αιθεροβάμονες προσπαθείτε να σηκώσετε την ψυχή του ελληνισμού πιο ψηλά, να δώσετε φως κι ελπίδα μέσα από την τέχνη, την αγάπη για το διαφορετικό, την ποιότητα της ψυχής σας. Σας ευχαριστούμε, σας χρειαζόμαστε, είμαστε κοντά σας για το ωραίο, το αλλιώτικο, τις κορυφές της αρετής, της γνώσης, της πνευματικής τέρψης, της ικανοποίησης. Σε συγχαίρω, γιατί κατορθώνεις πάντα να υλοποιείς τα σχέδιά σου, να πραγματοποιείς τα όνειρά σου, δυνατή, αγέρωχη λέαινα, αλύγιστη στα προβλήματα, όρθια, ανυποχώρητη, ασυμβίβαστη, να αντιματωπίζεις νικηφόρα προκλήσεις, δυσκολίες, προβλήματα. Καλή επιτυχία. Κατερίνα Τ., Βόλος 

π. Ηλίας Μάκος

Πρεσβύτερος - Msc Θεολόγος, Τακτικό Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχών

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

H πολυτάλαντη θεολόγος, δημοσιογράφος και ποιήτρια Βασιλική Παππά, εκφράζει μέσα από τις δραστηριότητές της μια επιδίωξη: Να υπερασπιστεί τις αξίες, που θεμελιώνουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και οι οποίες απολήγουν σε μια βασική λειτουργία, που δεν είναι άλλη από την κυριαρχική εγκατάσταση του ανθρωπιστικού και πνευματικού πολιτισμού μέσα στις κοινωνίες.

Αυτή την επιδίωξη, έχουμε τη γνώμη, ότι υπηρετεί και η παρούσα διαδικτυακή λογοτεχνική και πολιτισμική ιστοσελίδα. Γιατί η δημιουργός της αντιλαμβάνεται, και το αντιλαμβάνεται καλά, ότι η πορεία του ανθρώπου προς την πρόοδο, προς την έξοδο από την ηθική κρίση, προς την ευτυχία, προς ό,τι είναι δικαίωμά του, έχει αναγκαία προϋπόθεση τον ανθρωπιστικό και πνευματικό πολιτισμό.

Γι' αυτό πιστεύουμε ότι γρήγορα ή αργά η ιστοσελίδα αυτή θα ξεχωρίσει και θα βρει τη θέση, που της ανήκει, μέσα στον ιντερνικό «κατακλυσμό».

Μια πάλη ψυχική, είμαστε σίγουροι, ότι θα εξεγείρει μέσα από τις αναρτήσεις της η καινούργια ιστοσελίδα. Η κ. Παππά αντλεί δυνάμεις από το χθες και από το σήμερα, αλλά στρέφεται και με λαχτάρα, στο αύριο, σ' αυτούς, που έρχονται, νέοι και άφθαρτοι, με τα μηνύματά τους.

Η πνευματική εγρήγορση δεν επιτρέπεται σε κανέναν καιρό, πολύ λιγότερο στο δικό μας, να αποτελεί αίρεση ή προνόμιο. Ο φωτισμός όλο και μεγαλύτερου αριθμού συνειδήσεων, μέσα από την προσπέλαση της παιδείας, την επισήμανση και ανάλυση, χωρίς προκατάληψη, βιωμάτων της ζωής μας και την ελευθερία του κριτικού στοχασμού, χρειάζεται μάχες και μαχητές. Αγώνες και αγωνιστές. Μια αγωνιστική έπαλξη, ας αποτελέσει η ιστοσελίδα της κ. Παππά.

Καλή δύναμη.Βασιλική Ματιάκη,

Υπ. Διδάκτωρ Θεολογίας, Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Ψυχολογία.

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, με μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη προς το πρόσωπο της Βασιλικής Παππά, μιας πολυπράγμωνος και πολυτάλαντης προσωπικότητας, καλωσορίζω το περιοδικό Culture Magazine, το οποίο από σήμερα αποκτά τη δική του ηλεκτρονική πλατφόρμα. Με πολυθεματικό περιεχόμενο και πολυποίκιλη ύλη, όπως αρμόζει σε ένα περιοδικό αφιερωμένο στην πνευματική καλλιέργεια, στις αξίες, τις παραδόσεις, την παιδεία, τη μόρφωση, την αισθητική, στοιχεία που συνισταμένα διαμορφώνουν τον τρόπο ζωής και αντικατοπτρίζουν τον τρόπο σκέψης μιας κοινωνίας - ενός λαού. Βασιλική Παππά, ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία που μας δίνεις να περιηγηθούμε μαζί σου στο ατέρμονο ταξίδι των υψιπέδων της πνευματικής δημιουργίας! Καλοτάξιδο! 

Νίκος Τσώνης,

Καθηγητής Φυσικών Επιστημών, πρώην Νομάρχης Θεσπρωτίας

 Μαζί με τις ευχές για μια όμορφη, δημιουργική πορεία του Culture Magazine, που τώρα ανοίγει τα φτερά του...και την προσδοκία ότι θα αποτελέσει κάτοπτρο φωτεινό και μαγνήτη ιδεών, πολιτισμού, ανησυχιών και στοχασμού, που θα κάνουν τη ζωή μας περιεκτική και ωραία.

Με τιμή

Νίκος Τσώνης

Marco Jerez, Chile

Embroidery Designer haute couture

I can't wait to read it, I am sure that will be amazing and we will know a lot of creative people. Next Saturday hurry up. 

Λαμπρινή Μαγαλιού

Msc Φιλόλογος

Χριστός ανέστη! Χρόνια πολλά σε όλους!

Με χαρά έμαθα ότι η πολύ καλή φίλη και συνάδελφός μου από το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης Βάσω Παππά ξεκίνησε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός διαδικτυακού περιοδικού. Γνωρίζοντας τις ικανότητες αλλά και το μεράκι της είμαι σίγουρη ότι θα μας δώσει πολλές στιγμές ψυχικής ανάτασης, ηρεμίας και πλήθος συναισθημάτων -κυρίως χαράς- με την κίνησή της αυτή. Περιμένω με αγωνία να διαβάσω ό,τι πολύτιμο θα μας προσφέρει, της λογοτεχνικής γωνιάς, της κάθε πινελιάς του πολιτισμού, του κάθε άρθρου του περιοδικού αυτού.

Βάσω μου, καλή επιτυχία στο νέα σου εγχείρημα! Εύχομαι να ταξιδεύουν μέσα από αυτό χιλιάδες αναγνώστες, γιατί το θεωρώ δεδομένο πως θα αξίζει κάθε αράδα, κάθε εικόνα του!

Γλυκερία Κακούρη

Φιλόλογος, Συγγραφέας - Ποιήτρια, Τακτικό Μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Β. Ελλάδος

Εύχομαι καλή επιτυχία στη νέα και αξιόλογη αυτή προσπάθεια, που είμαι σίγουρη ότι έρχεται να καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, που αφορούν τον πολιτισμό και την τέχνη, και ανταποκρίνεται σε κάθε ανησυχία και προβληματισμό των σκεπτόμενων ανθρώπων. Και φυσικά ένα μεγάλο μπράβο στην ψυχή αυτής της προσπάθειας, τη Βάσω Παππά, που αποδεικνύει για άλλη μια φορά το μέγεθος της αγάπης της και την αφοσίωσή της στις επιταγές του πνεύματος και στις ύψιστες αξίες του πολιτισμού.

Μελίτα Τόκα - Καραχάλιου,

Ποιήτρια, Τακτικό Μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Β. Ελλάδος

Θέλω να συγχαρώ τη Βάσω Παππά για τη δυναμική πρωτοβουλία και πραγματοποίηση του διαδικτυακού περιοδικού με τίτλο Culture Magazine, που αγκαλιάζει όλες τις μορφές τέχνης και επιστήμης. Μαζί με τους άξιους συνεργάτες της εύχομαι και ελπίζω το περιοδικό να αποτελέσει ένα αξιόλογο βήμα, ανοιχτό σε όλους τους δημιουργούς.

Εγκάρδια,
Μελίτα Τόκα - Καραχάλιου

Γιώτα Παμπουκτή,

Οδοντίατρος, Ποιήτρια - μέλος του Ομίλου Οδοντιάτρων Λογοτεχνών-Καλλιτεχνών (Ο.Ο.Λ.Κ.)

Εύχομαι καλή επιτυχία στο περιοδικό Culture Magazine και στη νέα αυτή προσπάθεια της καλής φίλης Βασιλικής Παππά. Θεωρώ ότι θα είναι μια ανάσα, ένα φως στο σκοτάδι που έχει σκεπάσει τελευταία το χώρο του διαδικτύου. Μικρά κομμάτια ιστορίας, τέχνης, λογοτεχνίας, θεάτρου, μουσικής, επιστήμης έρχονται να συνθέσουν μέσα σ' ένα διαδικτυακό περιοδικό, το παζλ της κουλτούρας (culture), τον πολιτισμό μας δηλαδή. Είμαι σίγουρη ότι το Culture Magazine θα αποτελέσει βήμα όχι μόνο για αυτούς που κατέχουν τη γνώση, αλλά και για όσους την αναζητούν, για να παραθέσουν τις απόψεις τους, να εκθέσουν τις ιδέες τους, και μέσα από γόνιμους διαλόγους και αντιπαραθέσεις, η γνώση αυτή να γίνει κοινό κτήμα πολλών. 

Ρένα Τσιόγκα

Καθηγήτρια Γαλλικών

Χρόνια πολλά Βάσω! Καλοτάξιδο το νέο περιοδικό και το ταξίδι του να είναι μακρύ, ενδιαφέρον, δημιουργικό, εφευρετικό, να φωτίσει διαφορετικά μονοπάτια, να ρισκάρει, να πρωτοπορήσει, να πρωτοτυπήσει και τελικά να γίνει αγαπημένη σελίδα στις καρδιές μας! 

Akinjide Baruwa, Nigeria

Painter

 Writing on culture may not be as tactile as living it. And as for a magazine to be born for,on and in-culture is much like a gift of bracelet from afar that reflects the heritage for the old and a script for generations to come.Βασιλική Κρίκη

Συνταγματάρχης (ΥΝ), Προϊσταμένη Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου & Τμήματος Επεμβατικής Ακτινολογίας, 424 ΓΣΝΕ

Ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής που απαιτεί τη χρήση της νέας τεχνολογίας μέσω του διαδικτύου, το ηλεκτρονικό αυτό περιοδικό είμαι σίγουρη ότι θα σταθεί αντάξιο άλλων αξιόλογων επιστημονικών περιοδικών και θα αποτελέσει αγαπημένη θέση αναζήτησης των επισκεπτών αναγνωστών στο χώρο της πολιτιστικής και επιστημονικής βιβλιογραφίας.

Με σύμμαχο τον αναγνώστη η συστηματική και επιστημονική μας προσπάθεια φιλοδοξούμε να αποδώσει καρπούς προς όλους μας.

Σταματία Κυριαζή

Καθηγήτρια Γαλλικών

Καλωσορίζω το νέο περιοδικό της Βασιλικής Παππά στον παγκόσμιο ιστό. Εύχομαι οι σελίδες του πολιτιστικού περιοδικού να συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής και να μας χαρίσουν στιγμές χαλάρωσης, ενημέρωσης και επιμόρφωσης με την ποικιλία της θεματολογίας. Ένα λιθαράκι στη σκέψη, ένα μικρό έναυσμα για έρευνα, μια χαραυγή στο νου για μια στάση ζωής με αισιοδοξία και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Πολιτισμός-κουλτούρα-καλλιέργεια του νου και της σκέψης μέσα από τις ποικίλες θεματικές ενότητες. Εύχομαι στη φίλη και ποιήτρια καλή πορεία και δύναμη στη νέα της ιστοσελίδα. Αξιαγάπητη φίλη μέσα από τις σελίδες του ηλεκτρονικού περιοδικού σου δώσε το δικό σου στίγμα, τη δυναμική που μέσα από την ποίησή σου γνωρίσαμε. Καλή επιτυχία!

Ευαγγελία Ιακωβάκη

Πυρηνικός Φυσικός

Καλωσορίζω το αξιόλογο, έγκυρο λογοτεχνικό και επιστημονικό περιοδικό της αξιόλογης συγγραφέως - ποιήτριας Βασιλικής Β. Παππά. Στις ελκυστικές σελίδες του θα έχουμε την ευκαιρία να περιπλανηθούμε στον κόσμο της επιστήμης, της εκπαίδευσης, της τέχνης, του στοχασμού και της συνείδησης. Θα έχουμε την ευκαιρία να αποδεχθούμε το ελεύθερο "πέταγμα" της σκέψης της. Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο. Αυτό το ταξίδι της σκέψης στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει η συγγραφέας στον κάθε αναγνώστη. Και όλοι μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Καλή μας ανάγνωση!

Θανάσης Τριανταφύλλου,

τ. Προϊσταμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ.Ε. Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Θεσσαλίας, Μαθηματικός-Λογοτέχνης

Κάθε προσπάθεια που προβάλλει θέματα πολιτισμού και παιδείας ευρύτερα μας χαροποιεί. Ανεβάζει τις προσδοκίες μας να δούμε τα πρώτα της βήματα και να στείλουμε τις ευχές μας για επιτυχία των ευγενικών της στόχων. Η είδηση της έκδοσης του Culture Magazine εμπίπτει στις προσπάθειες αυτές, πιστεύουμε, και αυτό μας δίνει χαρά. Μια και θα είναι ένα αξιόλογο βήμα ποβολής ανάλογων θεμάτων που θα καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα. Καλοσωρίζουμε το περιοδικό, με τη σχεδόν βέβαιη σιγουριά ότι θα μας ξαφνιάσει. Καλή αρχή, στέρεα βήματα και καλή επιτυχία να έχει! Ευχές και δύναμη για καλή συνέχεια στους εμπνευστές της προσπάθειας αυτής.